Historie klubu

1. Založení klubu

Klub Atletika Velké Meziříčí byl založen v roce 1926 pod názvem Sokol Velké Meziříčí. V prvních letech existence klubu se členové věnovali především lehké atletice a gymnastice. Klub byl založen nadšenými sportovci, kteří chtěli propagovat atletiku ve Velkém Meziříčí. Klub se rychle rozvíjel a v roce 1928 měl již více než 100 členů.

2. Úspěchy v 60. a 70. letech

V 60. a 70. letech 20. století zaznamenal klub největší úspěchy. V roce 1966 se členka klubu Marie Svobodová stala mistryní Československa v běhu na 100 metrů. V roce 1971 se člen klubu Josef Bláha stal mistrem Československa v hodu oštěpem.

V této době byl klub jedním z nejsilnějších atletických klubů v Československu. Klub měl řadu úspěšných atletů, kteří reprezentovali Československo na mezinárodních soutěžích.

3. Ústup a návrat

V 80. letech 20. století klub zaznamenal určitý útlum. To bylo způsobeno několika faktory, včetně politických změn v Československu a nedostatku financí.

V 90. letech se klub opět začal rozvíjet. V roce 1997 se členka klubu Lucie Křivová stala mistryní republiky v běhu na 100 metrů překážek.

4. Současnost

V současnosti má klub více než 100 členů všech věkových kategorií a úrovní výkonnosti. Klub nabízí tréninky pro všechny věkové kategorie a úrovně výkonnosti. Tréninky se konají na atletickém hřišti při III. ZŠ na ulici Školní ve Velkém Meziříčí. Klub se účastní závodů všech úrovní, od místních po celorepublikové.

Klub Atletika Velké Meziříčí je jedním z nejstarších a nejúspěšnějších atletických klubů v České republice. Klub má dlouhou a bohatou historii a vychoval řadu úspěšných atletů. Klub je otevřen všem, kteří se chtějí věnovat atletice a zlepšit svou fyzickou kondici.